Scholen redden de bij!

Met z’n allen de handen ineenslaan om de bijen te redden… Kom samen met de kinderen in actie! Doe mee met ons unieke bijenproject en ontvang ons lespakket. Dit pakket zit die bomvol interessante informatie, opdrachten en de daarbij behorende materialen. Het lespakket is geschikt vanaf groep 3 en door meerdere klassen tegelijk te gebruiken.

Doel van het project

Het doel van dit project is om bewustwording over de bijen te creëren. Waar komt ons voedsel vandaan? Wat doen de bijen? Wat gebeurt er als de bijen uitsterven? Hoe kunnen wij de bijen helpen? Met behulp van meerdere opdrachten, spellen en onderzoeken, kunnen de leerlingen deze vragen beantwoorden. Het pakket is zo opgebouwd, dat er meerdere kerndoelen worden behaald.

Compleet lespakket

Ons bomvolle lespakket is niet alleen leerzaam, maar ook nog eens heel leuk! Het zit bomvol informatie, opdrachten en materialen. De klas wordt helemaal in het bijenthema gekleed en elke les heeft betrekking tot de bijen! Knutsel een bijenhotel, doe grondig onderzoek tijdens wereldoriëntatie en schrijf een opstel over de bijen en de imker. Meer weten over ons lespakket? Neem contact met Het Bijenhuis op via 0317-422733 of info@bijenhuis.nl.

Op bezoek bij onze imker

Het Bijenhuis heeft alle facetten voor een geslaagde excursie. De imker neemt jullie mee naar de wonderlijke wereld van de honingbij. Na een educatief filmpje worden de leerlingen meegenomen naar de grote bijenstal. In een imkerpak steken de kinderen hun neus in de bijenkast! Vraag naar onze programma mogelijkheden!

Categorieën