HOLLANDSE HONING

Bloemenhoning is de meest bekende honingsoort die er is. Het is een 'mengelmoes' van allerlei diverse planten. Hierdoor is de smaak, kleur en de kristallisatie afwisselend per oogst. De bijen vliegen in de lente namelijk op andere bloemen dan in de zomer. Dit komt door de diverse bloeiperioden van de planten en bomen. Er worden dus diverse pollen verzameld die in de honing terecht komen. Bloemenhoning uit Nederland wordt onder andere gebruikt tegen hooikoorts. Door honing uit het eigen land in te nemen, wordt het lichaam blootgesteld aan de pollen die hooikoorts veroorzaken. Deze blootstelling maakt dat het lichaam natuurlijke weerstand opbouwt, waardoor de hooikoortsklachten minder kan worden.

Herkomst Bloemenhoning
Zoals gezegd, is bloemenhoning dus afkomstig van diverse planten en bomen. De bijen verzamelen wat er wordt aangeboden. De honing afkomstig van Nederlandse imkers door het hele land.

 

Crème honing is een “geroerde” honing. Gedurende een aantal dagen wordt de honing, veelal bloemen- en koolzaadhoning, 10 tot 15 minuten geroerd.  Door dit proces worden langzaam de kristalen verkleind en verandert de viscositeit en de kleur van de honing. Deze wordt dikker en wit van kleur. Een fijne smeerbare honing.

 

Streekhoning wordt door de bijen verzameld in diverse natuurgebieden in Nederland. De honing heeft een wisselende samenstelling, waarbij u kunt denken aan boomsoorten als de wilg, fruit, acacia, kastanje, esdoorn.. maar ook diverse plantsoorten zoals lupine, herfstaster, guldenroede, meidoorn en meer

 

Koolzaadhoning is een crème honing met een bijzondere smaak. Het is lekker voor op een boterham, maar ook in warme melk! Dit wordt gedronken voor het slapen als slaapmutsje.

De bijen vliegen voor koolzaadhoning op de gele bloemen van de koolzaad.

Herkomst Koolzaadhoning:
De koolzaadhoning komt van diverse Nederlandse imkers. Een puur Hollands product.

 

Lindehoning heeft een licht mint-achtige nasmaak. Het is een goed vloeibare honing met een trage kristallisatie. Voor deze honing vliegen de bijen op de bloesem van de lindebomen.

Al het gezonde van de lindehoning:
Lindehoning wordt ook wel genomen om te ontspannen vanwege de rustgevende en kalmerende werking. Het is een lekkere honing om in de thee te doen als ontspanningsdrankje. Zorg dat de thee op drinktemperatuur is, voordat de honing toegevoegd wordt. Zo blijft al het goede van de honing behouden.

Herkomst Lindehoning
Onze lindehoning ontvangen wij van Nederlandse imkers. Deze wordt gecontroleerd en vervolgens zorgvuldig verpot.

 

Heidehoning is een zeer bijzondere honing in de honingwereld. Het is een pittige honing met een specifieke smaak. Wat deze honing zo speciaal maakt, is dat het een zeer stevige honing is. Goede heidehoning kan ondersteboven worden gehouden, zonder dat er ook maar een druppel honing uit de pot valt! Het zit bomvol anti-oxidanten en mineralen en is daarmee n van de gezondste honingen die Nederland rijk is. Het is te vergelijken met de welbekende Manuka-honing. Zeer gezond!

In augustus en september bloeit de heide prachtig paars. In deze tijd vliegen de bijen op en af de paarse bloemetjes van de heidestruiken.

Herkomst Heidehoning:
Wij kopen heidehoning in van Nederlandse imkers. Onze honing komt dan ook uit Nederland.

 

BUITENLANDSE HONING

Dennenhoning is een amberkleurige en kruidige honing, die doet denken aan hoestsiroop. Deze bijzondere honing wordt door de bijen gemaakt met honingdauw in plaats van nectar. De bijen verzamelen dit en zetten het om in honing. Dennenhoning is een zeer mineraal- en vitaminerijke honing.

Herkomst Dennenhoning:
Onze dennenhoning komt voornamelijk uit Europa.

 

Lavendelhoning is een goudbruine honing met een vrij kruidige smaak. Het is een graag gebruikte honing bij slapeloosheid, vanwege het kalmerende effect.

Herkomst Lavendelhoning:
Onze lavendelhoning komt voornamelijk uit Europese landen. De bijen vliegen op de welbekende blauw-paarse bloemetjes van de lavendelstruik.

Tijmhoning is een wat donker rode honing en heeft een vrij pittige smaak. Lekker voor bij een stukje kaas of als marinade over het vlees! Deze honing wordt ook wel genuttigd vanwege de verzachtende werking in de keel.

Tijmhoning wordt gezien als de honing van onstuimigheid en enthousiasme.

Herkomst Tijmhoning:
De tijm geeft wit tot roze bloemen waar de bijen op vliegen om tijmhoning te maken. Onze tijmhoning komt uit Europa.

 

Frambozenhoning is een roodachtige zoete honing met een verrassende pittige nasmaak. Net als frambozen is deze honing heerlijk in een salade, dessert of smoothie.

Herkomst Frambozenhoning
De bijen vliegen voor deze honing op de witte bloemen van de frambozenstruik. Een geliefde struik vanwege de vruchten. In Nederland is de oogst van frambozenhoning minimaal, vandaar dat wij onze frambozenhoning uit het buitenland halen. Voornamelijk uit Spanje.

 

Acaciahoning is een ideale honing voor diegenen die zo nu en dan honing lusten. Deze honing blijft namelijk lang vloeibaar, door het lage glucosegehalte. Het is een lichte, bijna doorzichtige honing. De smaak is zacht en vrij neutraal. Hierdoor is de honing ook geschikt voor 'beginnelingen’. Hett wordt vaak gebruikt als zoetstof in de koffie, thee of yoghurt en is ideaal als suikervervanger voor koekjes of cake.

Acaciahoning komt, zoals de naam al zegt, van de acaciaboom. Deze boom geeft van mei tot en met juli witte vlinderachtige bloemen die in trossen bij elkaar hangen. Deze bomen zijn in Nederland vaak te vinden in stadsparken. Ze zijn onder andere te herkennen aan de diep gegroefde stam.

Herkomst Acaciahoning:
De honing komt van zowel diverse Nederlandse imkers als ook van onze imkers in Kroatië.

Boshoning is over het algemeen een donkere en stroopachtige honing. Het is een 'mengelmoes' van allerlei diverse nectar en honingdauw van de bomen. Hierdoor is de smaak, kleur en de kristallisatie snelheid afwisselend per oogst.

Herkomst Boshoning
Onze boshoning komt van onze geselecteerde imkers uit Kroatië.


Kastanje honing is een ideale honing voor diegenen die een niet al te zoete honing zoeken. Het is een roodbruine honing met een licht bittere en nootachtige smaak. Lekker in combinatie met kaas, noten en vruchten.

Kastanjehoning wordt ook wel ingenomen voor wat extra energie. Het geeft het lichaam een net een extra zetje in vermoeide tijden.

Herkomst Kastanjehoning
Onze kastanjehoning komt van onze geselecteerde imkers uit Kroatië.Rozemarijnhoning is een donkere oranjerode honing met een zoete en kruidige smaak. Goed te gebruiken voor het bereiden van vlees! Een lepeltje door de marinade of saus geeft het gerecht een heerlijke twist.

Voor rozemarijnhoning vliegen de bijen op de rozemarijn, een bekende kruid in de keuken. De houtige plant geeft blauwige of wittige bloemen, waar de bijen de nectar uit verzamelen.

Rozemarijnhoning is een heerlijke honing om mee wakker te worden. Een theelepel in de thee zorgt voor stimulans van het brein.

Herkomst Rozemarijnhoning:
Onze rozemarijnhoning komt voornamelijk uit Europese landen.

Oranjebloesemhoning is een heerlijke zachte, zoete en fruitige honing. Het heeft een heldere gouden kleur en ruikt ook lekker fruitig. Deze honing is goed als zoetstof voor in de thee!

Oranjebloesemhoning wordt door de bijen gemaakt met nectar uit de witte bloemen van de sinaasappelbomen. Door het verzamelen van de stuifmeel en nectar, bestuiven ze gelijk de bomen, waardoor de sinaasappels kunnen groeien!

Deze honing wordt ook wel de honing van de liefde en blijdschap genoemd.

Herkomst Oranjebloesemhoning:
Onze oranjebloesemhoning komt voornamelijk uit Spanje, één van de grootste Citrus leveranciers in Europa.

 

Klaverhoning is een smeuïge honing met licht karamelachtige smaak. Het is goed smeerbaar en daardoor ideaal voor op een broodje!

Herkomst Klaverhoning in Nederland is het voor de bijen niet mogelijk om volop op de bloemen van klavers te vliegen. Vandaar dat wij onze klaverhoning uit het buitenland importeren.