De imker vertelt... | Excursie bij Het Bijenhuis

Het Bijenhuis heeft alle ingrediënten bij elkaar voor een geslaagde excursie. De imker vertelt jullie graag over de honingbij en alles wat hierbij komt kijken. Dat het niet goed gaat met de bij is bekend. De bijensterfte wereldwijd, maar ook in Nederland blijft zorgelijk. Bijen zijn als bestuivers onmisbaar voor ons ecosysteem. Minder bijen betekent minder biodiversiteit, minder groente en fruit, minder voedsel, minder leven! Het is onze verantwoordelijkheid om daar wat aan te doen. Daar zijn we met z’n allen bij!

Om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van deze bijzondere dieren, organiseren wij verschillende excursies aan diverse groepen. Na ontvangst met een kop koffie en honinglekkers, geeft de imker een lezing aangepast op de groep. De gehele groep wordt uiteraard meegenomen naar de bijentuin. Allen worden in een imkerpak gehesen en gaan de confrontatie aan met de bijen! Leer meer over het verwerken van honing en bijenwas en proef diverse soorten honing. Beleef de bijen zoals je ze nog nooit hebt beleefd! 

Let op: wij organiseren alleen rondleidingen op dinsdagmiddag en woensdag bij een groep van minimaal 25 personen.

Kom op bezoek bij de imker! Vraag vandaag nog de offerte aan! 

Rondleiding individueel

Wij organiseren jaarlijks twee rondleidingen in Het Bijenhuis waar u zich voor kunt aanmelden. Na ontvangst met een kop koffie/thee en honinglekkers, geeft de imker een lezing over bijen en Het Bijenhuis. Daarna gaan we met de gehele groep naar de bijentuin. Allen worden in een imkerpak gehesen en gaan de confrontatie aan met de bijen! Leer meer over het verwerken van honing en bijenwas. Beleef de bijen zoals je ze nog nooit hebt beleefd! Voor meer informatie over prijzen en aanmelden stuur dan een email naar info@bijenhuis.nl. Vermeld daarbij je naam, aantal personen en welke datum je graag wilt komen. Deze rondleidingen gaan alleen door als er voldoende aanmeldingen zijn (minimaal 25). De kosten zijn €19,95 p.p.  

Dinsdag 16 mei 2023 - 14.00-16.00 uur

Teamuitje: Werken in harmonie

Bijen werken zeer goed samen en hebben een strakke taakverdeling. Hier kunnen wij veel van leren! De imker is geduldig en werkt vol met passie in de bijen. Deze rust brengt hij graag over naar de groep. Na de lezing, worden de bijen van dichtbij bekeken. Het is zeer interessant om te zien hoe de ijverige bijen te werk gaan. Zie hoe de honing wordt gemaakt en kijk vervolgens mee met hoe wij de honing verwerken in onze honingruimte. Wij laten graag zien hoe wij zelf te werk gaan in onze productieruimtes. 

Schooluitje: Bijleren met de klas

Na een educatief filmpje worden de leerlingen meegenomen naar de grote bijenstal. Hier wordt met passie verteld over de bijen en het imkerwerk. De gehele groep wordt in een imkerpak gehesen en gaan de confrontatie aan met de bijen! Wie durft zijn neus in de bijenkast te steken? Laat het zien op de ultieme (groeps)foto! Na het educatieve verhaal van de imker, gaan de leerlingen zelf op onderzoek uit in de bijentuin. Wie weet de antwoorden op alle vragen van de puzzel? Natuurlijk wordt er ook nog honing geproefd en is er een leuke handvaardigheidsactiviteit. Maak bijvoorbeeld een bijenhotel of rol een bijenwaskaars! Een leuk souvenirtje voor thuis. Daar wordt jouw klas blij van! De kosten liggen rond de €14,50 p.p.

Let op: wij organiseren alleen rondleidingen op dinsdagmiddag en woensdag bij een groep van minimaal 25 kinderen.

Busreizen: De wondere wereld van de honingbij

Beleef de wonderlijke wereld van de honingbij! Het begint gelijk met een heerlijke honinglekkernij bij een kop koffie. De imker vertelt het verhaal over de honingbij, het imkervak en alle producten die de bijen maken. Geniet van de rondleiding door de bijentuin, trek een imkerpak aan en bekijk de bijen van dichtbij! Test de smaakpapillen tijdens de honingproeverij en maak een kaars voor thuis. 

Vraag vandaag nog een excursie aan!

Nieuwsgierig geworden naar onze excursies? Wij maken graag een vrijblijvende offerte op. Neem contact met ons op via info@bijenhuis.nl of 0317-422733.