Op zaterdag 13 en zondag 14 april is Het Bijenhuis een waar “KunstHuis”!  In een bijzondere samenwerking met de amateurschildersvereniging "Het Gelders Palet" worden er in het KunstHuis schilderijen geëxposeerd en staan er in de bijentuin zeven kunstzinnige unieke bijenkasten.

Speciaal voor de Culturele Ronde heeft Het Gelders Palet zeven bijenkasten omgetoverd tot ware kunstwerken. Binnen worden er diverse schilderijen tentoongesteld, met als thema  "Bezige Bijen".

Om de kunstzinnige bijenkasten en de schilderijen extra in het zonnetje te zetten geeft de imker op zaterdag 13 april rondleidingen door Het Bijenhuis en de bijentuin. Neem een uniek kijkje achter de schermen van de imkerij. Hij geeft uitleg over de bijen, de bijproducten en het imkervak. In de bijenstal worden de bijen van dichtbij bekeken. Kom alles te weten over hoe honing en bijenwas worden verwerkt en geniet van een honingproeverij. Voor de kinderen is er een kindertafel met kleurplaten en de mogelijkheid om een eigen bijenwaskaars te rollen.

Iedereen is van harte welkom op zaterdag 13 april tussen 9 en 17 uur. De rondleidingen starten om 10 uur, 12 uur, 14 uur en 16 uur, en duren ongeveer 30 minuten. Op zondag 14 april zijn de bijenkasten en de schilderijen te bezichtigen. Er zijn op deze dag echter geen rondleidingen. Het Bijenhuis is gelegen aan de Grintweg 273 in Wageningen.

Gelders Palet.jpg