Adoptieprogramma: Nederland draagt BIJ

Het gaat niet goed met de bijen en insecten. Dat is inmiddels wel bekend. Daarom zijn wij gestart met het initiatief 'Nederland draagt BIJ!'.
Door onder andere intensieve landbouw, monocultuur en onvoldoende drachtplanten, is het voor insecten steeds lastiger om voedsel te vinden. De honingbijen zijn onmisbare bestuivers voor ons ecosysteem. Zij zijn 'bloemvast' wat inhoudt dat ze tijdens één vlucht op één bepaald soort bloemen vliegen. Dit bevordert de bevruchten van de planten, wat weer zorgt voor goede vruchten en gezonde planten. Doordat de honingbijen de planten goed en zorgvuldig bestuiven, hebben de insecten en wilde bijen weer meer voedsel. Daarbij zijn de honingbijen van groot belang in de fruit- en groenteteelt en zorgen zij voor onze vitaminen!

Adopteer een bijenvolk!

Draag ook bij en adopteer een bijenvolk! Een bijenvolk bestaat uit maar liefst 50.000 bijen, die allen een eigen taak hebben. De zogenaamde 'haalbijen' zorgen voor de bestuiving. Door het adopteren van een bijenvolk wordt er dus direct een steentje bijgedragen aan de bestuiving en dus aan het voedsel voor mens en dier.

Een gepersonaliseerde kast met logo of naamsvermelding is het fysieke bewijs van de adoptie. De bijen worden zorgvuldig door onze persoonlijke imkers verzorgd.
De bijenkasten zijn door iedereen te bewonderen in onze bijentuin of op locatie! 

Voor meer informatie over ons adoptieprogramma neem contact op via info@bijenhuis.nl.

Adoptiekasten  Bijenstal

Zij dragen al bij:

Onderstaand dragen al BIJ! Namens de bijen, bedankt! Bekijk hier hoe Schroders een bijdrage levert aan het adoptieprogramma!  

     

 

BO Wonen          De Vogel 

Wesotronic                 Tuinwereld          

                 Gemeente Wageningen