Kwaliteitsgarantie
Advies in de winkel
Snelle levering
Groot assortiment

Adoptieprogramma: Nederland draagt BIJ

De bijen sterven...!

Alle alarmbellen rinkelen: Het gaat niet goed met de (honing)bij! Dat is inmiddels algemeen bekend. De bijensterfte wereldwijd, maar ook in Nederland blijft zorgelijk. Er zijn meerdere oorzaken, maar ze zijn voor het grootste deel terug te leiden naar de mens. Intensieve landbouw, bestrijdingsmiddelen, monocultuur, onvoldoende drachtplanten... Het is onze verantwoordelijkheid om daar wat aan te doen. Daar zijn we met z’n allen bij!

Zoemende bijen voor meer leven

Bijen zijn als bestuivers onmisbaar voor ons ecosysteem. Minder bijen betekent minder biodiversiteit, minder groente en fruit, minder voedsel, minder leven! Alle bomen en planten kunnen zich niet voortplanten als de bijen de bloemen niet bezoeken. Dit heeft grote gevolgen voor de natuur. Niet alleen de bomen en planten zullen verdwijnen, maar ook de dieren die hiervan afhankelijk zijn. 

Naast de natuur, hebben groente- en fruittelers ook behoefte aan een goede bestuiving. Wij van Het Bijenhuis telen bijenvolken en organiseren de bestuiving voor bedrijven. Zowel in het open veld, zoals bij appels en peren, als in de kas bij onder meer aardbeien, courgettes en aubergines. Dit is niet alleen belangrijk voor de boeren, maar voor iedereen! Bij zo’n beetje alles dat op ons bordje komt is een bij betrokken. 

Daarom is het van groot belang dat wij met z'n allen zorgen voor het behoud van de bijen.

Draag bij! Adopteer een bijenkast

Samen staan we sterk en samen kunnen wij de bijen helpen. Daarom introduceert Het Bijenhuis het programma: Nederland draagt BIJ!
Iedereen kan meedoen! Als bedrijf, vereniging, sportclub, school, particulier... noem maar op!

Voor een kleine bijdrage per dag adopteer je een bijenkast. Hiermee help je mee aan het behoud van de honingbij, vergroening en biodiversiteit. Onze imkers verzorgen de bijen en laten ze de gewassen bestuiven. Een aantal kasten hebben een vaste plek in onze bijentuin. Andere kasten gaan naar de boeren en weer andere kasten staan in de vrije natuur. Waar ze ook staan, de bijen vervullen op elke plek de belangrijke rol van het bestuiven. 


Meer weten over ons programma?
Neem contact met ons op!
info@bijenhuis.nl

De volgende partners dragen bij:

Hartelijk dank!