Filteren op

Honing

Op zoek naar een natuurlijke zoetmaker voor in de thee? Het Bijenhuis heeft een groot assortiment imkerhoning van Nederlandse bodem! Bijenhoning is een veelzijdig natuurproduct dat niet alleen lekker smaakt, maar ook gezonder is dan geraffineerde suiker. Wij verkopen alleen bijenhoning van goede kwaliteit en dat is zeker te proeven. Zin in iets zoets? Bekijk gerust ons complete aanbod imkerhoning.

Er zijn 31 producten.

Item 1-12 van 31 in totaal item(s)
Actieve filters

Imkerhoning van eigen bodem

De lekkerste imkerhoning komt van eigen bodem! Zodra de bloeiperiode voorbij is, beginnen de imkers met het verzamelen van de overtollige honing uit de bijenkasten. De imkerhoning uit ons assortiment komt uit onze eigen kasten of kopen we van geselecteerde imkers. Hierdoor hebben wij een ruim assortiment aan diverse soorten bijzondere imkerhoning zoals heide- en koolzaadhoning. Nieuwsgierig geworden naar de oorsprong van onze imkerhoning? Op elk potje honing vermelden we altijd de herkomst.

Een interessant honingweetje

De smaak van de imkerhoning wordt bepaald door de bloemsoorten. Imkers kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om hun bijenkasten op een boomgaard te plaatsen. De nectar die de bijen verzamelen uit deze bloesems wordt ook wel fruithoning genoemd. Wordt de kast geplaatst in de omgeving van heidebloemen? Dan is de kans groot dat bijen daar hun nectar vandaan halen.

Verschillende soorten imkerhoning

De bloemen zijn dus bepalend voor de smaak van de imkerhoning. Hierdoor is de ene imkerhoning de andere niet en zien ze er allemaal weer anders uit. Ook de structuur kan verschillen. Er zijn lang vloeibare honingsoorten die nauwelijks kristalliseren (zoals acaciahoning) en er zijn soorten die zo snel kristalliseren dat we ze bewust roeren tot een crèmehoning (koolzaadhoning).

De lekkerste imkerhoning

Welke imkerhoning smaakt nu het lekkerst? Het antwoord op deze vraag is niet zo simpel. Iedereen is uniek en heeft een andere smaak. Ons advies: Proef de verschillende soorten imkerhoning. Want alleen door te proeven vindt iedereen zijn favoriete smaak. Van fruitige en bloemige honing tot kruidig en fris, het is allemaal te vinden in ons assortiment honing!

Advies nodig?

Vragen of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Of kom langs in winkel voor meer informatie.