Honingoogst

Aan de slag met de honingoogst? Beroeps- of beginnend imker en op zoek naar slingers, tapvaten, zeven of andere imkerbenodigdheden voor een succesvolle honingoogst? Imkers zijn bij Het Bijenhuis Wageningen aan het juiste adres. Wij hebben een breed assortiment gereedschappen speciaal voor de honingoogst. Met onze jarenlange imkerervaring en productkennis zijn wij de juiste winkel én online shop voor imkers! Bekijk gerust ons complete assortiment.

Er zijn 115 producten.

Item 1-12 van 115 in totaal item(s)

Actieve filters

Na lang wachten staan imkers begin juni klaar om weer aan de slag te gaan. Het is weer tijd voor de eerste honingoogst! De volle honingramen worden uit de bijenkasten gehaald, klaar om omgezet te worden naar honing. Voor een succesvolle honingoogst is het belangrijk om gebruik te maken van het juiste gereedschap.

Beginnen met de honingoogst

Begin in de ochtend met het verwijderen van de honingramen. Later op de dag wordt er weer nieuwe nectar binnengebracht, maar deze rijpt dan niet meer na. De volgende stap is het verwijderen van de wasdekseltjes met behulp van een ontzegelvork. Zo wordt de honing in de cellen zichtbaar. Plaats de ramen in een honingslinger om de honing uit de raten te krijgen. Door de centrifugerende werking van dit apparaat wordt de honing uit de cellen geslingerd. Gebruik een honingzeef om de wasresten en het eventuele vuil uit de honing te halen.


Voordat de honing klaar is voor consumptie is het belangrijk om de honing te laten rijpen in een afgesloten tapvat. Laat na het slingeren de honing een tijd staan zonder te roeren, zodat wasdeeltjes, stuifmeel en vliesjes boven komen drijven. Verwijder na een dag de schuimlaag met een honingschraper, voor een heldere substantie. Begin met het afschuimen van de bovenste laag bij een temperatuur van 20°C of hoger. Hierdoor stijgen de luchtbellen beter op. Ga net zolang door totdat er niets meer naar boven komt drijven. Na drie dagen is de honing klaar voor consumptie.

Ons assortiment honingoogst-producten

Klaar om te beginnen met de Honingoogst? Om de honing uit de bijenkasten te krijgen, is het juiste gereedschap van belang. Denk hierbij aan ontzegelvorken, honingslingers, honingzeef, aftapvaten, verwarmers, emmers.


Bij Het Bijenhuis vinden imkers een groot assortiment producten voor een geslaagde honingoogst. Onze producten voldoen aan de strengste kwaliteitseisen en zijn van hoogstaande kwaliteit. Daarnaast is ons ruime assortiment overzichtelijk, waardoor het kopen van het juiste gereedschap gemakkelijk en soepel verloopt voor al onze imker-klanten.

Advies nodig?

Het Bijenhuis is, dankzij jarenlange imkerervaring en veel productkennis, de juiste winkel én online shop voor alle imkers! Bekijk gerust ons ruime assortiment. Advies nodig over de honingoogst of vragen? Kom voor meer informatie gerust eens langs in onze winkel. Wij helpen graag verder!