Invertsuiker en suikerdeeg

Een reden om bijenvoer aan te schaffen is om de bijen te voeden, met name wanneer natuurlijke voedselbronnen schaars zijn. Bij Het Bijenhuis bieden we diverse variëteiten van invertsuiker en suikerdeeg aan. 

Er zijn 8 producten.

Item 1-8 van 8 in totaal item(s)

Actieve filters

Bij Het Bijenhuis hebben wij verschillende soorten invertsuiker. Een reden om bijenvoer te kopen is om bijen te voeden, vooral tijdens periodes waarin natuurlijke voedselbronnen schaars zijn. Invertsuiker en suikerdeeg kunnen verschillende doeleinden hebben:

  • Voedseltekorten: Tijdens bepaalde seizoenen, zoals de winter of droge periodes, kunnen bijen moeite hebben om voldoende voedsel te vinden. Soms kunnen bijen in noodsituaties, zoals na natuurrampen of bijensterfte, bijenvoer nodig hebben om te overleven totdat ze weer natuurlijke voedselbronnen kunnen vinden.
  • Bijenpopulatie ondersteuning: Voor imkers is het belangrijk om hun bijenvolken gezond en sterk te houden. Bijenvoer kan worden gebruikt om zwakke volken te ondersteunen of om nieuwe volken op te starten.
  • Stimulatie van broed en honingproductie: Bijenvoer kan worden gebruikt om de bijenvolken te stimuleren om meer broed te produceren en meer honing te verzamelen, vooral wanneer natuurlijke nectarbronnen schaars zijn.
  • Controle van voedingskwaliteit: Door bijenvoer te kopen, kunnen imkers de kwaliteit en samenstelling van het voedsel dat aan hun bijen wordt gegeven, controleren en optimaliseren voor de behoeften van hun volken.

Hieronder kun je lezen welke suiker voor jouw bijenvolk het meest geschikt is. 

Suikerdeeg:

Suikerdeeg, ook wel bekend als bijendeeg of fondant, is een mengsel van suiker en een vloeistof, zoals water of glucosestroop, dat wordt gekneed tot een deegachtige consistentie.

Het wordt gebruikt als een voedselbron voor bijen, vergelijkbaar met suikerwater, maar het biedt een meer solide en langdurige voedingsbron.

Suikerdeeg kan worden geplaatst in bijenkasten of -korven, meestal op speciale voederramen of voederplanken, waar bijen gemakkelijk toegang toe hebben. 

Invertsuiker voor bijen:

Invertsuiker voor bijen is een speciale formulering van invertsuikerstroop die is aangepast voor gebruik als voedselbron voor bijen. Het wordt geproduceerd door sucrose om te zetten in glucose en fructose, waardoor het gemakkelijk verteerbaar is voor bijen. Invertsuiker voor bijen kan worden aangeboden als een vloeistof of semi-vaste voedselbron, vergelijkbaar met suikerwater of bijendeeg, en wordt gebruikt om bijenvolken te voeden tijdens perioden van voedselschaarste of als voorbereiding op de winter.

Kortom, suikerwater is een eenvoudige oplossing van water en kristalsuiker, bijendeeg is een deegachtige mix van suiker en vloeistof, en invertsuiker voor bijen is een speciale formulering van invertsuikerstroop, allemaal gebruikt als voedselbronnen voor bijen met verschillende texturen en toepassingen.

Invertsuiker en suikerdeeg kopen bij Het Bijenhuis

Ontdek ons assortiment invertsuiker en suikerdeeg, zorgvuldig samengesteld om uw bijenvolk te ondersteunen bij een optimale gezondheid en welzijn. Geef uw bijen de beste voedingsstoffen, met producten die zijn ontworpen om de vitaliteit en veerkracht van uw volken te bevorderen. Kies voor kwaliteit en geef uw bijen het beste, voor een bloeiende en productieve bijenpopulatie.