Bijenkasten

Bijenkast kopen? Als je geïnteresseerd bent in het starten van je eigen bijenvolk, je bijenvolk wilt uitbreiden of een nieuwe bijenkast wilt, ben je hier aan het juiste adres. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde imker, we hebben veel bijenkasten die precies bij jouw voorkeuren passen. 

Bijenkasten, kastonderdelen en korven | Het Bijenhuis

Er zijn 125 producten.

Item 1-12 van 125 in totaal item(s)

Actieve filters

Waarom zou je een bijenkast kopen?

Een bijenkast kopen is een belangrijke stap in het opzetten van je bijenvolk. Voor de aanschaf van de juiste bijenkast, is het belangrijk om te bepalen waarvoor de bijen worden gehouden. De één houdt bijen puur vanwege het oogsten van honing, de ander voor het behoud van de natuur. Op basis van deze keuze, kun je overwegen om bijvoorbeeld een Top Bar Hive of een ‘standaard’ spaarkast aan te schaffen. Alle bijenkasten die bestaan uit honing- en broedkamers zijn voor beide doeleinden prima geschikt. Bijenkasten zoals de Top Bar Hive, Einraumbeute en de Warré kast zijn meer gebaseerd op de natuurlijke bouw van de bijen. Dit maakt deze kasten uitermate geschikt voor het natuurbehoud.

Kenmerken van de bijenkasten

De kasten die je bij ons kunt kopen zijn gebaseerd op de eisen van jou, als imker, en de bij. Zo houden we er rekening mee dat jij de bijenkast makkelijk wilt kunnen inspecteren (zonder de bijen te storen), duurzame materialen kunt gebruiken en de bijenkasten buiten kunnen staan. Voor de bij is het belangrijk dat het droog is en voldoende ruimte heeft. 

Assortiment bijenkasten

Een bijenkast is perfect voor beginners of voor diegenen die meerdere volken willen houden. Wat de beste bijenkast is, is afhankelijk van jouw persoonlijke keuze en doelen.

Soorten bijenkasten

Wij verkopen meerdere soorten bijenkasten. Hieronder hebben we een overzicht van de bijenkasten die wij verkopen. 

Spaarkasten

Dadant bijenkasten

Flow Hive bijenkast

Rietkast

Simplex kast

Top Bar Hive bijenkast

Topkasten

WBC tuinkast

Segeberger spaarkasten

Frankenbeute

Boomstamkast

Golz kasten

Langstroth kasten

Warré kasten

Materiaal

Houten bijenkasten 

Onder de houten bijenkastenis de hydro-thermische gemodificeerde bijenkast een uitstekende keuze vanwege de duurzaamheid (vergelijkbaar met red cedar). Het biedt niet alleen een veilige omgeving voor de bijen, maar het ziet er ook prachtig uit in je tuin of bijenstal. Gemodificeerd hout heeft een hoge duurzaamheidsklasse, is stabiel en minder zwaar. Een onbehandelde gemodificeerde bijenkast zal na verloop van tijd vergrijzen, maar behoudt zijn kwaliteit.

Kunststof bijenkasten

Onder de kunststof bijenkasten is Segeberger bijenkast een goede optie. De Segerberg kast is licht in gewicht, heeft een hoge isolatiewaarde en is maatvast. 

Waar een bijenkast plaatsen?

Ongeacht welk type bijenkast je kiest, het is belangrijk om de juiste zorg en aandacht te besteden aan je bijen. Zorg voor een goede locatie, voldoende voedselbronnen en regelmatig onderhoud om een gezonde en productieve bijenvolk te garanderen.

Bijenweetje!

Bijen stellen niet al te veel eisen aan hun woning. Voor hen is het belangrijk dat het droog is en dat de woning voldoende ruimte biedt. De honingbij maakt van nature het bijennest in boomholtes. De honingraten worden hierbij vastgemaakt aan het plafond en aan de zijwanden van de holte. De inhoud van zo’n natuurlijke nestholte bevat 30 tot 60 liter, maar heeft 45 liter de voorkeur. De keuze voor een bijenkast is dus voornamelijk voor de imker van belang!

Bijenkast kopen bij het Bijenhuis

Wil je een bijenkast kopen dat helemaal past bij jouw voorkeur? Ontdek dan vandaag ons assortiment! 

Mocht je vragen hebben of graag advies ontvangen, bel of mail ons!