Honing

Op zoek naar een natuurlijke zoetmaker voor in de thee? Het Bijenhuis heeft een groot assortiment honing van Nederlandse bodem! Bijenhoning is een veelzijdig natuurproduct dat niet alleen lekker smaakt, maar ook gezonder is dan geraffineerde suiker. Wij verkopen alleen bijenhoning van goede kwaliteit en dat is zeker te proeven. Zin in iets zoets? Bekijk gerust ons complete aanbod honing.

Er zijn 46 producten.

Item 1-12 van 46 in totaal item(s)
Actieve filters

Honing van eigen bodem

De lekkerste honing komt van eigen bodem! Zodra de bloeiperiode voorbij is, beginnen de imkers met het verzamelen van de overtollige honing uit de bijenkasten. De honing uit ons assortiment komt uit onze eigen kasten of kopen we van geselecteerde imkers. Hierdoor hebben wij een ruim assortiment aan diverse soorten bijzondere honing zoals heide- en koolzaadhoning. Nieuwsgierig geworden naar de oorsprong van onze honing? Op elk potje honing vermelden we altijd de herkomst.

Een interessant honingweetje

De smaak van de honing wordt bepaald door de bloemsoorten. Imkers kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om hun bijenkasten op een boomgaard te plaatsen. De nectar die de bijen verzamelen uit deze bloesems wordt ook wel fruithoning genoemd. Wordt de kast geplaatst in de omgeving van heidebloemen? Dan is de kans groot dat bijen daar hun nectar vandaan halen.

Verschillende soorten honing

De bloemen zijn dus bepalend voor de smaak van de honing. Hierdoor is de ene honing de andere niet en zien ze er allemaal weer anders uit. Ook de structuur kan verschillen. Er zijn lang vloeibare honingsoorten die nauwelijks kristalliseren (zoals acaciahoning) en er zijn soorten die zo snel kristalliseren dat we ze bewust roeren tot een crèmehoning (koolzaadhoning).

De lekkerste honing

Welke honing smaakt nu het lekkerst? Het antwoord op deze vraag is niet zo simpel. Iedereen is uniek en heeft een andere smaak. Ons advies: Proef de verschillende soorten honing. Want alleen door te proeven vindt iedereen zijn favoriete smaak. Van fruitige en bloemige honing tot kruidig en fris, het is allemaal te vinden in ons assortiment honing!

Advies nodig?

Vragen of advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Of kom langs in winkel voor meer informatie.