Bijenhuis dé Honingspecialist

Het Bijenhuis is dé honingspecialist met een heuse bijenbelevingscentrum in Wageningen met een eigen imkerij, winkel met productieruimten en een gecertificeerde bottelarij. Speciaal voor onze klanten speciaal selecteren wij honingsoorten uit Nederland en het buitenland. Alle honing wordt met de grootste zorg verwerkt.

Hollandse honing

Naast de honing uit eigen imkerij, kopen wij ook in bij geselecteerde Nederlandse imkers. Imkers met passie voor bijen en oog voor kwaliteit. Door het geven van een FairPrice voor zijn/haar honing, is de imker in de gelegenheid te investeren in de bijen. Zo draagt de imker direct bij aan de bestuiving en dus voor een vergroting van de Nederlandse biodiversiteit, het welzijn van de honingbij en van de overige insecten.

Met de aankoop van onze echte Hollandse honing, draagt dus iedereen bij!

Benieuwd naar onze voorwaarden voor de honinginkoop? Klik hier en lees verder!

Kwaliteit

Er gaan veel verhalen rond over 'rauwe' honing en 'koudgeslingerde' honing, met andere woorden échte honing van de allerbeste kwaliteit. Het Bijenhuis garandeert deze kwaliteit. Al onze honingsoorten zijn koudgeslingerd, wat inhoudt dat wij de honing onder de 45° Celsius houden tijdens het verwarmen. Hierdoor blijft de honing rijk aan enzymen, mineralen en vitaminen. Met een transparant bedrijfsvoering tonen en vertellen wij hoe wij de honing behandelen. 

Uitgebreid assortiment

Onze bijenvolken reizen vanaf april tot oktober naar diverse drachtgebieden in Nederland voor de honing. Hierdoor hebben wij verschillende eigen soorten honing, zoals bloemen-, koolzaad-, heide- en lindehoning. Ons assortiment Hollandse honing wordt verrijkt door een samenwerking met een aantal Nederlandse imkers door geheel Nederland. 

Een aantal van onze honingsoorten komen uit Kroatië, eveneens van geselecteerde imkers. Jaarlijks bezoeken wij de imkers en controleren ter plaatse de kwaliteit van de honing. Kroatië kent 15 soorten honing, die de bijen verzamelen in prachtige uitgestrekte natuurgebieden.  De Kroatische honingsoorten in ons assortiment zijn puur, smaakvol en rijk aan gezonde enzymen, mineralen en meer.

De smaak van honing is afhankelijk van de soort bloem waaruit deze is gemaakt en deze is af te leiden uit de kleur. De honingkleuren lopen uiteen van zuiver wit van koolzaad crème honing tot de donkerbruine honing van de tamme kastanje.

Meer weten over de verschillende honingsoorten? Lees dan verder op onze honingpagina!

honingruimte