Bijenhuis dé Honingspecialist

Het Bijenhuis is dé honingspecialist met een heuse bijenbelevingscentrum in Wageningen met een eigen imkerij, winkel met productieruimten en een gecertificeerde bottelarij. Speciaal voor onze klanten speciaal selecteren wij honingsoorten uit Nederland en het buitenland. Alle honing wordt met de grootste zorg verwerkt.

Hollandse honing

Naast de honing uit eigen imkerij, kopen wij ook in bij geselecteerde Nederlandse imkers. Imkers met passie voor bijen en oog voor kwaliteit. Door het geven van een FairPrice voor zijn / haar honing, is de imker ook in de gelegenheid te investeren in de bijen. Zo draagt de imkker direct bij aan de bestuiving en dus voor een vergroting van de Nederlandse biodiversiteit en het welzijn van de honingbij.

Met de aankoop van onze echte Hollandse honing, draag je dus ook echt bij!

Kwaliteit

Onze klanten willen graag échte honing en verwachten het allerbeste. Het Bijenhuis garandeert deze kwaliteit. Al onze honingsoorten zijn koudgeslingerd, zonder toevoegingen en daardoor rijk aan enzymen, mineralen en vitaminen. Met een transparant bedrijfsvoering kan de klant de honing volgen van bloem tot pot en worden er jaarlijks regelmatig open dagen georganiseerd.

Uitgebreid assortiment

Onze bijenvolken reizen vanaf april tot oktober naar diverse drachtgebieden in Nederland voor de honing. Hierdoor hebben wij verschillende eigen soorten honing, zoals bloemen-, heide- en lindehoning. Ons assortiment Hollandse honing wordt verrijkt door een samenwerking met een aantal Nederlandse imkers door geheel Nederland. 

Een aantal van onze honingsoorten komen uit Kroatië, eveneens van geselecteerde imkers. Jaarlijks bezoeken wij de imkers en controleren ter plaatse de kwaliteit van de honing. Kroatië kent 15 soorten honing, die de bijen verzamelen in prachtige uitgestrekte natuurgebieden.  De Kroatische honingsoorten in ons assortiment zijn puur, smaakvol en rijk aan gezonde enzymen, mineralen en meer.

De smaak van honing is afhankelijk van de soort bloem waaruit deze is gemaakt en deze is af te leiden uit de kleur. De honingkleuren lopen uiteen van zuiver wit van koolzaad crème honing tot de donkerbruine honing van de tamme kastanje.

Meer weten over de verschillende honingsoorten? Lees dan verder op onze honingpagina!

honingruimte