Bijzondere kasten

Bent u op zoek naar een bijzondere en unieke bijenkast? Dan bent u op de juiste pagina terechtgekomen. De meeste kasten worden speciaal in Nederland met de hand gemaakt. Het ontwerp is uniek, én de bijenkasten zijn van de beste kwaliteit materialen gemaakt.  

Er zijn 19 producten.

Item 1-12 van 19 in totaal item(s)

Actieve filters

Ontdek wat de eigenschappen van de beste en uniekste bijenkasten:

Topkast

Een topkast is een verticale bijenkast. De topkast heeft vele voordelen, waaronder het gebruik van slechts één raamtype (Nederlands simplex), geen noodzaak voor afstandsrepen, een combinatie van broedaflegger en hoofdvolk in één kast, warmbouw en geen tilwerk van broed- en honingkamers. Deze kasten hebben ruimte voor 24 ramen.

Top Bar Hive

Een topbar hive is een horizontale kast met schuine zijwanden. In plaats van ramen zijn er toplatten waar de bijen hun raten aan bouwen. De Top Bar Hive wordt veelal gebruikt bij het natuurlijk imkeren. 

Boomstamkast

Een boomstamkast is een éénbaks-kast in een ronde vorm waardoor het natuurlijke habitat van de honingbij nagebootst wordt. Het dak van de kast is bevestigd met scharnieren waardoor inspectie en onderhoud eenvoudig zijn en de lange houten-ijzeren poten zorgen van een ideale werkhoogte. 

Flow hive spaarkast

Een flow hive spaarkast is een spaarkast met speciale honingkamers. Hiermee kan honing worden geoogst zonder de kast te openen en honing te slingeren. Bijzonder aan de Flow Hive is de constructie van de kunststofraten. Door een mechaniek kunnen de helften van reeksen cellen een paar millimeter langs elkaar geschoven worden. Daardoor kan er honing door de ontstane ruimtes onderin de cellen naar beneden vloeien. Als de bijen alle cellen gevuld en verzegeld hebben, kan men onder de volle ramen aan de achterkant een aftapbuisje bevestigen, waardoor de honing in een honingpotje kan stromen.

Rietkast

Een ouderwetse natuurkast in moderne uitvoering. De losse onderdelen van deze kast zijn gemaakt van een dikke laag (5cm) stijf op elkaar gezet riet en een vurenhouten bodem- en topplaat. De rieten wanden zijn dampdoorlatend en isolerend, en zorgen daardoor voor een betere temperatuurhuishouding en vochtigheid in de kast. Door de dikte van het riet in de wanden en op het dak komt er geen vocht of tocht de kast in. De rietkast is geschikt voor gebruik met standaard Spaarkast/Simplex ramen. 

Topkast Dadant US

Een topkast Dadant US is een verticale kast met Dadant US ramen. De topkast Dadant heeft ruimte voor 24 ramen en is gemaakt van thermisch gemodificeerd hout.