Bij het Bijenhuis werken wij momenteel hard om in 2024 het GFS1-certificaat te ontvangen. Vanwege de voedselveiligheid- en kwaliteitseisen die hierbij komen kijken hebben wij onze voorwaarden voor de inkoop van bijenwas en honing aangescherpt. 

Inkoop honing

Nederlandse honing wordt gewaardeerd! Vijf jaar geleden nog ondenkbaar…Maar nu maakt de Nederlandse consument op grote schaal kennis met honing van eigen bodem! En dat wordt gewaardeerd. Het Bijenhuis Wageningen heeft daarin een toonaangevend en leidende rol. Dagelijks zijn wij bezig met het bottelen van de honing met de grootste zorg, om de toenemende vraag van onze klanten te kunnen invullen zijn wij op zoek naar uw honing! Voldoet uw honing aan onze kwaliteitseisen (zie onderstaand) en wilt u een eerlijke prijs, dan kopen wij graag uw honing of raathoning.

  • Vochtpercentage niet boven de 18,7% (m.u.v. heidehoning). In onze winkel controleren wij het vochtpercentage.
  • HMF gehalte niet boven de 22 mg/kg. Dit betekent geen honing ouder dan 1 jaar! In onze winkel controleren wij het vocht- en HMF-gehalte van uw honing
  • Aanleveren in gesloten voedselveilige emmers. Geen oude frituurvet, mayonaise of suikerwater emmers! Emmers dienen schoon, verzegeld en droog aangeleverd te worden. Voor iedere emmer honing die ingeleverd wordt, krijgt u een gratis emmer retour!
  • Wij nemen geen koolzaadhoning en voorjaarshoning aan. Verder alle honing zoals bloemen, zomer, linde- en fruithoning.
  • Het gewicht van een emmer mag niet zwaarder zijn dan 20 kg.
  • Bij hoeveelheden boven de 100 kg wordt eerst gecontroleerd op kwaliteitsparameters en daarna pas beslist of we de honing aannemen. Hierdoor kan het een aantal dagen duren voordat wij de betaling overmaken. 

Aanleveren kan van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur – 17.00 uur. Wij betalen contant of per bank.

Honing bijenhuis

Inkoop was

Vanaf heden kunt u GEEN bijenwas meer inleveren i.v.m. kwaliteitsdoeleinden.

Voor informatie of het opvragen van prijzen kunt u mailen naar info@bijenhuis.nl of bellen met 0317-422733