Bijenwaskaarsen

Ontdek onze bijenwaskaarsen. Al deze kaarsen zijn ambachtelijk gemaakt! Van theelichtjes tot dompelkaarsen, Het Bijenhuis verkoopt het allemaal. Voor de doe-het zelvers-verkopen wij ook gietvormen en wasgietkannen. Neem gerust een kijkje op deze pagina, of bezoek onze imkerwinkel in Wageningen. Toch zelf aan de slag met bijenwas bekijk onze categorie zelf kaarsen maken?

Er zijn 22 producten.

Item 1-12 van 22 in totaal item(s)

Actieve filters

Bijenwas kaarsen 

Houd jij van een gezellige sfeer in huis? Geniet jij van een zachte geur in je woonkamer? En adem jij graag zuivere lucht in? Dan is een bijenwas kaars wellicht iets voor jou!   

Wat zijn de voordelen van bijenwas kaarsen? 

  • Luchtreiniging 
  • Zachte, natuurlijke geur 
  • Minder rook en druppels 
  • Ondersteuning voor bijenpopulaties 
  • Unieke uitstraling 
  • Pure bijenwas, zonder paraffine 
  • Ontspanning en sfeer 

Bijenwas kaarsen: een natuurlijk wonder.  

Bijenwas kaarsen zijn niet zomaar kaarsen. Ze worden gemaakt van het pure goud van de bijenwereld: bijenwas. Bijenwas kaarsen zijn één van de gezondste kaarsen, omdat ze zijn gemaakt van natuurlijke en niet-toxische materialen, zoals paraffine.  

Hoe worden bijenwas kaarsen gemaakt? 

Natuurlijke bijenwas is een prachtig materiaal dat wordt gewonnen uit de bijenraten in bijenkasten. Het hele proces begint wanneer imkers de honing geslingerd hebben. De bijenraten blijven over zonder honing. De raten worden omgesmolten via een zonnewassmelter of een stoomwassmelter. 

Maar we zijn er nog niet. De gewonnen bijenwas kan nog steeds kleine onzuiverheden bevatten. Om dit te verhelpen, wordt de bijenwas zorgvuldig gefilterd. Dit zuiveringsproces helpt om de was te reinigen en ervoor te zorgen dat deze puur en zuiver is. 

Eenmaal gezuiverd, wordt de bijenwas in verschillende vormen gegoten, zoals vlokken, blokken of tabletten. En vanaf dat moment kan deze bijenwas worden gebruikt voor allerlei toepassingen, zoals het maken van prachtige bijenwas kaarsen. 

Dit hele proces van bijenwaswinning wordt uitgevoerd met grote zorg voor de bijen en met respect voor hun leefomgeving. Het ondersteunt niet alleen de productie van natuurlijke bijenwasproducten, maar draagt ook bij aan het behoud van bijenpopulaties. 

Zelf bijenwas kaarsen maken 

Wil je zelf bijenwas kaarsen maken? Dit kan absoluut! Met de juiste benodigdheden, een beetje geduld en een vleugje liefde voor bijenwas, kun je zelf prachtige kaarsen creëren. Het is een geweldig project voor de creatieve geest. 

Bijenwas kaarsen kopen 

Kortom, bijenwas kaarsen zijn de natuurlijke, gezonde en gezellige keuze voor jou, waarbij je de bijen ook een handje helpt. Koop vandaag een bijenwas kaars