Meest gevraagd

Hoe plaats ik een bestelling? 

U kunt uw via de webshop bestellen of telefonisch contact opnemen op telefoonnummer 0317-422733. Ook kunt u in de webshop kiezen om de bestelling af te halen in de winkel. Zo zorgen wij ervoor dat het voor u klaarstaat en hoeft u niet te wachten. 


Hoe snel wordt mijn bestelling geleverd?

Wij streven ernaar om binnen 24 uur (op werkdagen) na het plaatsen van uw bestelling het pakket te versturen. Wij leveren via DPD binnen 2 tot 4 dagen. 


Kan ik een kinderfeestje bij jullie geven?

Wij organiseren rondleidingen vanaf 25 personen. Voor grote kinderfeestjes dus geen probleem :). Ook verhuren wij onze zaal waar geregeld kinderfeestjes gehouden worden. 


Hoe wordt mijn pakket verzonden?

Via DPD. Na het versturen van uw bestelling krijgt u een track & trace code waarmee u het pakket kunt volgen. 


Geven jullie ook rondleidingen?

Ja, wij organiseren rondleidingen vanaf 25 personen. Als u niet aan dit aantal komt hebben wij twee keer per jaar een vaste datum waar u zich voor kunt aanmelden. Voor meer informatie klik hier. 


Kan ik mijn bestelling ook ophalen?

Ja, in de webshop heeft u de mogelijkheid om uw bestelling te plaatsen en op te komen halen in Wageningen. 


Geven jullie ook honingproeverijen?

Tijdens onze rondleidingen is er de optie om een honingproeverij te doen. Voor meer informatie stuurt u een email naar info@bijenhuis.nl


Werken er echte imkers bij jullie?

Wij hebben een aantal imkers bij ons in dienst om onze kasten in de tuin te onderhouden. Daarnaast hebben wij vrijwilligers in dienst om de tuin bij te houden. 


Kan ik vloeibaar voer en potten toch laten versturen?

Potten en vloeibaar voer vallen niet onder de gratis verzendkosten van €99,-. Wij hebben gemerkt dat deze artikelen erg kwetsbaar zijn en vervoerders er vaak niet voorzichtig mee omgaan. Daarom sturen wij deze artikelen gebruikelijk niet op. Wilt u dit wel laten opsturen? Mail dan naar info@bijenhuis.nl. Daarbij stelt Het Bijenhuis zich niet aansprakelijk voor de kosten aan beschadigingen. 


Waar en wanneer kan ik mijn bestelling volgen? 

Zodra wij de bestelling verstuurd hebben wordt er een email gestuurd met uw track & trace nummer. Dit track & trace nummer wordt zodra het pakket bij het sorteercentrum van DHL is aangekomen beschikbaar. De bezorgopties kunt u dan op de website of via de app van DHL zelf wijzigen. 


Hoe begin ik met bijenhouden?

Bijenhouden is niet moeilijk maar er is wel de benodigde kennis voor nodig. Het begint vaak bij een lokale imker of iemand die je kent die je kan begeleiden met bijenhouden. Ook kun je starten met een beginnerscursus. Deze kun je vinden op de website van de NBV. Bij Het Bijenhuis hebben wij al jarenlange imkerervaring. Als u vragen heeft m.b.t. bijenhouden of u wilt uw startersmaterialen aanschaffen kom gerust langs bij onze winkel in Wageningen. 


Waar mag ik bijen houden?

Het is goed om een weloverwogen keuze te maken waar u uw bijenkasten wilt neerzetten. Heeft u een groot gebied of een kleine tuin? Een bijenvolk kan onvoorspelbaar zijn en kan voor overlast zorgen in de nabije omgeving. Vraag bij uw gemeente na wat de richtlijnen zijn m.b.t. afstand etc


Wat heb ik nodig als imker?

Als je imker wilt worden heb je naast een goed boek, een bijenkast met een bijenvolk de juiste imkermaterialen nodig. Zo start je met een kastbeitel, beroker, raampjeslichter, ramentang, veger en natuurlijk de juiste imkerkleding. Wij bieden op de website starterspakketten aan en u kunt hier terecht voor allerlei imkermaterialen die nodig zijn voor het houden van bijen. In het begin hoeft u niet meteen heel veel aan te schaffen. De basismaterialen is voldoende.


Hoe word ik een imker? 

Een cursus volgen is een goede start om veel kennis op te doen. Bij Het Bijenhuis worden jaarlijks allerlei cursussen georganiseerd of kunt u kijken op de website van de NBV voor een imkercursus bij u in de buurt.


Hoe krijg ik bijen in mijn bijenkast?

De beginnend imker vraagt zich vaak af hoe kom ik aan mijn eerste bijenvolk? De meeste startende imkers krijgen vaak het eerste volk cadeau tijdens de beginnerscursus. Ook kunt u vaak bijenvolken kopen bij een imker in de buurt. Of u moet geluk hebben en een zwerm tegenkomen en in uw eerste kast onderbrengen.


Wanneer plaats ik mijn bijenkast?

Nieuwe kasten kunst u het beste in het voorjaar plaatsen. In het voorjaar is de bloeitijd hoog en de meeste voeding beschikbaar voor de bijen.


Wat is een goede plek voor een bijenkast?

Je kunt de bijenkast het beste op een rustige plek, waar weinig mensen langs komen zetten. Zorg dat er minstens 20 meter afstand is van woningen, buren en de openbare weg. En zorg dat er voldoende ruimte rondom de bijenkast is voor de aanvliegroute.


Ik heb een bijenzwerm gevonden, wat doe ik?

Als u een bijenzwerm heeft gevonden kunt u het beste afstand tot de zwerm nemen en deze met rust laten. Voor het verwijderen van de zwerm kunt u een lokale imker inschakelen, deze kunt u ook vinden via de website van de NBV.


Welke bijenkast kiezen?

Als startend imker is het vaak lastig om de juiste bijenkast te vinden omdat er veel verschillende bijenkasten op de markt zijn. De spaarkast is in Nederland de meest voorkomende verticale kast en een goede kast om mee te beginnen. De spaarkast en materialen zijn makkelijk verkrijgbaar. Voor meer informatie over kasten kunt u langskomen in onze winkel voor uitleg en een groot assortiment aan spaarkasten. 


Categorieën