Propolis

Dit natuurlijke wondermiddel wordt al eeuwenlang gewaardeerd door mensen vanwege zijn mogelijk helende eigenschappen. Kijk en lees verder!

Er zijn 9 producten.

Item 1-9 van 9 in totaal item(s)

Actieve filters

Wat is propolis?

Propolis is een kleverige stof gemaakt door bijen van knoppen, sap, hars en andere plantenbronnen. Bijen gebruiken propolis om hun nest te beschermen en af te sluiten. Het is een waardevol product van de natuur.

Hoe smaakt propolis?

De smaak van propolis wordt vaak omschreven als subtiel bitter en rijk aan harsachtige tonen. Als de smaak niet bevalt, kun je het mengen met eten of drinken. Dit zal de smaak zachter maken. Smaak is persoonlijk, dus probeer het uit om te zien of je het lekker vindt.

Waar is propolis allemaal goed voor?

Dit natuurlijke wondermiddel wordt al eeuwenlang gewaardeerd door mensen vanwege zijn mogelijk heilzame eigenschappen:

Immuunsysteemondersteuning

Propolis heeft stoffen die het immuunsysteem versterken en infecties bestrijden, zoals flavonoïden en polyfenolen.

Wondgenezing

Propolis kan kleine wonden en huidirritaties genezen door zijn antimicrobiële eigenschappen. Propolis wordt namelijk ook verwerkt in zalven en crèmes.

Mondgezondheid

Propolis kan gebruikt worden voor de mondverzorging vanwege zijn antibacteriële kracht. Het helpt bij mondinfecties, tandvleesaandoeningen en keelpijn, en zorgt voor een mooie glimlach en frisse adem.

Allergieën

Sommige mensen gebruiken de propolis als natuurlijke remedie tegen allergische reacties, met positieve resultaten, ondanks beperkt wetenschappelijk bewijs. Je kunt hierbij denken aan huidallergieën en hooikoorts.

Ontstekingsremmend

Propolis helpt bij ontstekingen en kan ontstekingsgerelateerde aandoeningen behandelen of verlichten.

Propolis als Antibioticum

Propolis is een natuurlijk antibioticum tegen bacteriën, schimmels en virussen, met aandacht voor bron, samenstelling en gebruik. Raadpleeg een zorgverlener voordat u propolis(-supplementen) gebruikt.

Hoe kun je Propolis gebruiken? Assortiment propolis

Onze propolis producten kunnen op verschillende manieren worden benut:

Propolis-capsules: Neem de tabletten in met een glas water, volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

Propolis zalf: Gebruik de crème op je huid om wondjes, snijwonden, beten of huidproblemen te genezen. Volg nauwlettend de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.

Propolis-mondverzorging: Poets uw tanden met propolis tandpasta voor mondverzorging met een positieve impact. Volg zorgvuldig de aanwijzingen die op de verpakking staan vermeld voor de juiste dosering.

Ruwe propolis: Kauw op pure propolis rechtstreeks uit de bijenkast als supplement. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering, met aandacht voor uw welzijn.

Propolis tinctuur: Laat een paar druppels onder uw tong vallen en absorbeer ze voordat u ze doorslikt. Of druppel ze op een stukje brood en geniet ervan.

Hoeveel propolis tinctuur druppels per dag?

De aanbevolen dosering varieert meestal tussen 5 en 20 druppels per dag, verdeeld over meerdere doses. We willen benadrukken dat de effectiviteit en veiligheid van propolis afhangen van de bron, samenstelling en gebruikswijze.

Heeft Propolis bijwerkingen?

Natuurlijke producten zoals propolis zijn voor de meeste mensen veilig als ze correct worden gebruikt. Echter, net als bij elk supplement of natuurlijk product, kunnen er bijwerkingen optreden. Mochten er bijwerkingen opkomen, zijn zij meestal mild en zeldzaam. Hier zijn enkele mogelijke bijwerkingen:

Kun je allergisch zijn voor Propolis?

Ongeveer 1.3% van de bevolking heeft een allergie voor propolis. Gelukkig is deze meestal mild en relatief zeldzaam. Het kan leiden tot bulten, rode vlekken en jeukende plekken op de huid bij uitwendig gebruik. Als u allergisch bent voor bijensteken of bijenproducten, moet u propolis vermijden.

Huidirritatie

Bij gebruik op de huid kan de crème irritatie veroorzaken bij sommige mensen. Test een beetje op je huid voordat je het overal aanbrengt om irritatie te voorkomen.

Maagklachten

In zeldzame gevallen kunnen sommige mensen maagklachten, zoals misselijkheid of maagpijn, ervaren na het innemen van propolis. Dit gebeurt meestal bij overmatig gebruik.

Propolis kopen

Wil jij ook de vele voordelen ervaren van propolis? Koop dit wondermiddeltje dan bij het Bijenhuis.