Elektrische oxaalzuurverdamper

€ 219,00
Inclusief belasting

Verdamp veilig en eenvoudig het oxaalzuur met de oxaalzuurverdamper 12V

Aantal

  • Al meer dan 40 jaar een begrip Al meer dan 40 jaar een begrip
  • Snelle levering binnen 2-3 werkdagen Snelle levering binnen 2-3 werkdagen
  • Ruim assortiment Ruim assortiment

Elektrische oxaalzuurverdamper

Verdamp veilig en eenvoudig het oxaalzuur met de oxaalzuurverdamper. Oxaalzuur is een organisch zuur. Als de mijten in contact komen met de oxaalzuurkristallen gaan ze dood. Mijten die in het broed zitten worden niet gedood. Omdat de behandeling niet herhaald kan worden (schade aan bijen) is een oxaalzuurbehandeling dus alleen in broedloze volken effectief.

De kans dat varroamijten resistentie ontwikkelen is te verwaarlozen. Er zijn verschillende methoden om oxaalzuur toe te passen, zoals sproeimethode, druppelmethode en verdampingsmethode.

Gebruikershandleiding

Sluit de verdamper aan op een 12V stroombron. Na ongeveer 2 minuten bereikt de verdamper de instellingstemperatuur. De display zal in rode tekst het nummer 230 aangeven wanneer het apparaat klaar is voor gebruik. Vul het witte dopje met de OA oplossing en draai de verdamper om. Duw het dopje met de OA oplossing erin op de metalen kom (pas op, de kom is ZEER HEET). Plaats de verdamperbuis in het geboorde gat, draai de verdamper om, en tik een aantal keer op het witte dopje. Het zuur zal in de metalen kom vallen en verdampen. Dit zal ongeveer 20 seconden duren! Tijdens en 10 minuten na verdamping moeten alle openingen afgesloten zijn. 

Bijenhuis
130696