Boomstamkast Compleet
  • Boomstamkast Compleet
  • Boomstamkast
  • Boomstamkast
  • Boomstamkast

Boomstamkast Compleet

€ 799,00
Inclusief belasting

Premium éénbaksimkeren met de boomstamkast!

Neem een kijkje bij onze collega imker Ben Som de Cerff die vanaf dit seizoen (2024) gaat imkeren met de boomstamkast! https://www.youtube.com/watch?v=JvP0UkO35dI

LET OP! Deze kast is alleen af te halen in de winkel!

Aantal

  • Al meer dan 40 jaar een begrip Al meer dan 40 jaar een begrip
  • Snelle levering binnen 2-3 werkdagen Snelle levering binnen 2-3 werkdagen
  • Ruim assortiment Ruim assortiment

Boomstamkast

LET OP! Deze kast is alleen af te halen in de winkel!

Deze prachtige houten éénbaks-kast heeft een ronde vorm waardoor het de natuurlijke habitat van de honingbij nabootst. Het dak van de kast is bevestigd met scharnieren waardoor inspectie en onderhoud eenvoudig zijn, en de lange houten-ijzeren poten zorgen voor een ideale werkhoogte.

De kast wordt compleet geleverd met een transparante kunststof beschermingskoepel, 26 ronde ramen, een sluitblok, en een gaasbodem met varroalade. 

Kenmerken

Beschermingskoepel

Door de unieke beschermingskoepel van hard kunststof kan het volk geobserveerd worden zonder het te verstoren.

Ronde ramen

Door de ramen te roteren loopt de onverzegelde honing naar beneden, wat de bijen ertoe aanzet om het verder in te dikken, waardoor er een rijkere smaak ontstaat.

Propolis omhulsel

Het hexagonale patroon op de binnenwand zet de bijen aan tot het maken van propolis, waardoor de gezondheid van het volk ondersteunt wordt.

Rond dak op scharnieren

Door de scharnieren in het dak zijn inspectie en onderhoud eenvoudiger en efficiënter. Bovendien bootst de kast het natuurlijke habitat van de bijen na met de ronde vorm.

Gaasbodem

De kast is uitgerust met een gaasbodem en varroalade, waardoor controle van de varroamijtpopulatie eenvoudig kan worden uitgevoerd.

Metaal-houten poten

De metaal-houten poten geven de kast een strakke en professionele uitstraling, en door de hoogte van de poten zijn inspectie en onderhoud comfortabeler.