Top Bar Hive Gemodificeerd Compleet
 • Top Bar Hive Gemodificeerd Compleet

Top Bar Hive Gemodificeerd Compleet

€ 679,00
Inclusief belasting

Top bar hive van gemodificeerd hout, inclusief toplatten.

Aantal

 • Al meer dan 40 jaar een begrip Al meer dan 40 jaar een begrip
 • Snelle levering binnen 2-3 werkdagen Snelle levering binnen 2-3 werkdagen
 • Ruim assortiment Ruim assortiment

Top Bar Hive Gemodificeerd Compleet

De Top Bar Hive is een lattenkast wat veelal gebruikt wordt bij het natuurlijk imkeren. Deze Top Bar Hive heeft ruimte voor 25 toplatten en is gemaakt van thermisch gemodificeerd hout - duurzaamheidsklasse I. De wanden van de kast hebben een dikte van 25 mm waardoor de kast goed geïsoleerd is.

De complete kast wordt geleverd met:

 • bak met  vliegopening, vaste vliegplank, en kijkraam op scharnieren met glazen ruit (72x15cm) aan één kant
 • zadeldak met aluminium dakplaat
 • poten (los meegeleverd)
 • 25 toplatten (45x3,5cm)

Gemodificeerd Hout

De kast is gemaakt van hydro-thermisch gemodificeerd hout. Door het transformeren behaald het een hoge duurzaamheidsklasse (vergelijkbaar met red cedar) en wordt het stabieler en minder zwaar. Daarbij worden de warme uitstraling en de subtiele vlamachtige tekeningen in het hout geaccentueerd. Gemodificeerd hout is onderhoudsarm en hoeft niet afgewerkt te worden. Op den duur kan het hout licht vergrijzen.

Afmetingen

 • Lengte: 105 cm
 • Breedte: 67 cm
 • Hoogte: 94 cm (totaal), 49 cm (bak+ dak)

Let op: deze kast kan alleen opgehaald worden in de winkel. Indien u de kast wilt laten verzenden stuur dan een mail naar info@bijenhuis.nl

Voorwaarden houten bijenkasten en onderdelen

De kenmerken van hout

Hout is een natuurproduct. Dit betekent dat natuurlijke eigenschappen zoals barsten, scheuren en werking niet per se leiden tot afkeuring van het product. Hout is een natuurproduct dat continu verandert. Het Bijenhuis levert bijenkasten en onderdelen van verschillende houtsoorten. Belangrijk om te weten is dat hout continu verandert door warmte, vocht, luchtdrukverschil en licht. Dit wordt ook wel de ‘werking’ van hout genoemd. Weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf kunnen de structuur, kwaliteit en kleur van hout beïnvloeden. Zo vergrijst hout door zonlicht en als het nat wordt zet het uit en als het droog wordt krimpt het. Hierdoor kunnen er spanningen ontstaan waardoor het hout kromtrekt of kan scheuren. De mate waarin dit gebeurt is niet te voorspellen. Dat is geheel afhankelijk van de verschillende (weers-)omstandigheden.  Omdat hout een echt natuurproduct is, kunnen we geen garantie geven wat betreft verkleuring, scheuren en kromtrekken van bijenkasten en onderdelen.

Let er bij vurenhout op dat dit behandeld dient te worden met verf alvorens het buiten geplaatst wordt.

Uiteraard mag u wel gewoon kwaliteit van ons verwachten!