Beevital Kalkbroed 250ml
  • Beevital Kalkbroed 250ml

Beevital Kalkbroed 250ml

€ 7,95
Inclusief belasting

Beevital Kalkbroed 250ml

Aantal

  • Al meer dan 40 jaar een begrip Al meer dan 40 jaar een begrip
  • Snelle levering binnen 2-3 werkdagen Snelle levering binnen 2-3 werkdagen
  • Ruim assortiment Ruim assortiment

Beevital Kalkbroed 250ml

Kalkbroed is een mycose (een schimmelinfectie) die de honingbijlarven aantast, de larven mummificeert en deze hard en wit in de cel achterlaat. De gemummificeerde larven zien eruit als een stuk krijt, vandaar de naam ‘Krijtbrood’. De bijen trekken vaak de dode larven eruit en gooien ze weg, maar als het kalkbroed vruchtbaar genoeg is, kan het voor bijen vaak te veel zijn. Het beperkt ook waardevolle ruimte voor de koningin om te leggen.

De ziekte kan soms optreden wanneer antibiotica zijn gebruikt voor andere preventieve behandelingen. Andere factoren zijn de alkaliteit (de pH) van nectar of kunstmatig voedsel, vochtigheid en gebrek aan ventilatie in de korf. Beevital Chalkbrood is een organisch mengsel dat de groei van de schimmel remt en helpt om het aangetaste broed te elimineren, waardoor de bijen worden aangemoedigd om de gemummificeerde larven te verwijderen.

Deze behandeling moet in het voor- en najaar worden gebruikt, maar u kunt op elk moment ingrijpen zonder de honing tijdens de stroom aan te tasten of te beschadigen. Je brengt de mengeling rechtstreeks uit de fles aan tussen de besmette broedramen, met ongeveer 20ml-30ml per kolonie.

De behandeling wordt twee tot drie keer herhaald met tussenpozen van 7-10 dagen. Dit product kan het beste worden gebruikt met een geventileerde vloer en dak om vocht te voorkomen. Een goede bijenteelt is essentieel, dus zorg ervoor dat u uw apparatuur ook regelmatig wast en schoonmaakt.

Essentieel om uw bijen gezond te houden. 

Inhoud: 250ml

Wellicht ook interessant